The $34M renovation of McGauvran Student Center enhances student life on South Campus. Featuring 52,000 square feet of dining options, study spaces, and lounge areas – McGauvran Student Center offers students an innovative and contemporary facility for all to enjoy. The modern design also features a bright and open section with a two-story glass wall providing a view of the South Campus Quad, emphasizing McGauvran’s role as the heart of campus.

 

Food related, a variety of options are offered from retail and grab & go, to an all-you-care-to-eat dining hall that features served-to-order options as well as traditional fare. The new-and-improved McGauvran Center has quickly become the go-to destination on campus.  

 

PUBLICATIONS

Foodservice Equipment Reports, Double Duty, September 2016

UML NewsSay Hello to the New McGauvran Student Center, January 2016
 

UMass Lowell

McGauvran Student CenterLowell, MA

COST
$34M
 
COMPLETION DATE
January 2016
 
SIZE
52,000 GSF
 
600 Seats
 
ARCHITECT
Bergmeyer Associates, Inc
Boston, MA
 
MISC
Renovation
Two-Story Glass Wall
 
SUSTAINABILITY
Pursuing LEED Silver Certification