UMass Lowell
UMass Lowell
UMass Lowell
UMass Lowell

UNIVERSITY OF MASSACHUSETTS LOWELL

mcgauvran student center | lowell, ma

COST

$34M

COMPLETION DATE

January 2016

SIZE

52,600 SF

600 seats

SUSTAINABILITY

Pursuing LEED Silver Certification

ARCHITECT

Bergmyer Associates

Boston, MA

The $34M renovation of McGauvran Student Center enhances student life on South Campus. Featuring 52,000 square feet of dining options, study spaces, and lounge areas – McGauvran Student Center offers students an innovative and contemporary facility for all to enjoy. The modern design also features a bright and open section with a two-story glass wall providing a view of the South Campus Quad, emphasizing McGauvran’s role as the heart of campus.

 

Food related, a variety of options are offered from retail and grab & go, to an all-you-care-to-eat dining hall that features served-to-order options as well as traditional fare. The new-and-improved McGauvran Center has quickly become the go-to destination on campus.  

PUBLICATIONS

Foodservice Equipment Reports, Double Duty, September 16, 2016

UML News, Say Hello to the New McGauvran Student Center, January 2016

Ricca Design Studios | Foodservice Design Consultants | United States | Contact Us | LinkedIn